tidig morgon, smart att förbereda för bebisdygn..

Idag gick vi upp riktigt tidigt både jag och Danne.
Jag vaknade vid sju av att jag var kissnödig och när jag skulle lägga mig ner i sängen vaknade Danne tack vare mina stönanden och ojanden -hade så otroligt ont i ryggen- och kunde såklart inte somna om. Så medan Danne satte sig framför datorn så städade jag badrumskåpet, diskade upp allt i köket och tömde hela hallen på grejer. Vid tio kom snickaren som nu håller på att lägga golvet. Åh jag blir så glad för jag vet hur fint det kommer att bli med trägolv i hela lägenheten. Dessutom är badkaret utslängt, äntligen! Tyvärr blev det inte så bra som jag hade tänkt mig för bakom badkaret döljde sig rör täkta med gammalt äckel. Usch men det ska vi säkert komma på något sätt att fixa.
Nu måste jag skynda iväg för att träffa mor, vi ska tillsammans åka till Åkersberga och hälsa på momo och vari.

tävling


"Jag tävlar hos knoddenojag om 500kr hos hejbaby,
tävla
HÄR du med!"

Vårt kök

Inte så lockade att ställa sig och laga mat här inte! Mitt på golvet står toalett, diskmaskin, golv, fläkt och diskbänk plus diskho är fulla med saker.
.

fika med Astapasta

Jag har precis kommit hem efter en fika med Asta. Vi slog vi oss ner på Tully's och åt en mycket god kyckling pastasallad. Till efterrätt delade vi på en stor chokladboll!, smarrigt. Sen råkade jag hitta ett par riktigt billiga mörkblå tygskor på Belles. Och ett blommigt linne och en halsduk. Passar perfekt till våren som nu är på ingång!
På vägen hem skyndade jag även förbi Lidl för att handla lite mat. Blev så otroligt sugen på pasta och bacon. Får se om det blir att jag orkar fixa i ordning det senare, just nu ser det ut som fan i köket och dessutom har vi inget matbord.

trött

Inatt hade jag väldigt svårt att somna, och när jag väl hade somnat vaknade jag hela tiden och var kissnödig eller för varm. När Danne gick upp vid 8-tiden bad jag honom att väcka mig en timme senare. När han väl gjorde det var jag bara så otroligt trött att jag knappt kunde öppna mina ögon. Så jag jag bad honom väcka mig efter ännu en timme. Tillslut lyckades jag iaf ta mig upp till vardagsrummet. Där somnade jag igen i soffan på toppen av klädberget som ligger där.
Jag hade planerat att gå upp vid 9 för att hinna med lite småfix här hemma innan Danne skulle iväg vid halv 11.
Nu är klockan redan 12! Som tur var har man en flexibel man så han hade skjutit på sitt möte tills imorgon.
Nu har jag iaf precis ätit min frukost, stekt potatis, falukorv och ketchup. Nu ska jag bara göra mig iordning och sen iväg och träffa Asta vid centralen till 13.

Magen

Bilder från idag vecka 25
Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

tävling

Länkar ännu en gång för säkerhetsskull nu till evelina mattsson!
Samma tävling från apoteket.

tävling

Är med och tävlar om babyprodukter hos dempaz blogg som är en utav mina personliga favoriter. Skulle vara så kul att vinna en packe grejer att förbereda med för liten.

Klicka på bilden för att komma dit



Vagn

Snart är det ju dags för lillen att komma och därför börjar det bli god tid för att köpa hem allt nödvändigt för hennom. Kläder har vi nog så det räcker för första tiden med tanke på att vi antagligen kommer att få mottaga en del plagg som välkommenpresenter. Däremot fattas de stora grejerna, vagn, babyskydd och skötbord.
Vagn har vi ägnat rätt myket tid åt att kolla efter, och jag tror att vi har bestämt oss! Troligtvis ska vi då ha en Teutonia Spirit S3 2010 års modell. Det är en trehjuling, men ändå väldigt stabil. Dessutom föll vi båda för den inbyggda handbromsen som sitter på handtaget! Tänk vad det kommer att behövas för att det inte ska bli så tungt i nerförsbackarna. Färg tror vi blir en mörk lila. Den är fräcsh och inte så tråkig som svart, grå eller brun.
Det går även att fästa babyskyddet direkt på chassit, vilket jag iofs troligtvis kommer ha någon dirrekt användning för. Kanske någon enstaka gång.
Priset för denna inklusive chassi, sittdel, liggdel och babyskydd blir cirka 10500:-
Hoppas vi blir nöjda och inte ångrar oss när vi väl beställt den. Jag har hört att leveranstiden för denna modell kan vara upp till 10 veckor så det börjar absolut bli dags för beställning nu.
.

Ikea

Idag har jag spenderat några timmar på Ikea tillsammans med Sofia. Jag åkte dit för att köpa en del smågrejer eftersom det blev ganska tomt här i lägenheten efter att brorsan flyttade ut igår.
Inköpslistan bestod väl egentligen mest utav köksgrejer. Men konstigt nog så slutade det precis så som det brukar göra på Ikea, man kommer hem med hela bilen full. Men som tur är inte en tom plånbok! Om det finns något varuhus i detta land som verkligen är prisvärt så är det Ikea. Allt kostar ju en 10a styck i princip.
Iaf så hittade vi faktiskt en del stora grejer som föll mig i smak.
Ett köksbord med fyra stolar plus matchande bokhylla:D Bägge är i färg svartbrun. Tyvärr fick i inte med oss dessa två idag då Sofia hade allt för bråttom, men jag åker tillbaka i veckan så fort jag får tag på någon annan med bil som har lust att följa med.
.

Då var det dags för en nystart!

Idag har det skett något mycket positivt.
Senaste månaderna så har jag, Danne och bror min delat på en liten två i Sundbyberg. Det har varit otroligt trångt att bo tre personer i två rum och det har tärt på både psyket och humöret. Alla tre har vi gått varann på nerverna dag ut och dag in. Inte har man kunnat stänga dörren om sig eftersom både sovrum och vardagsrum saknat dörrar.
Men så idag så flyttade min bror ÄNTLIGEN ut!
Nu är denna lägenhet min och Dannes egen efter en svår period med mycket ångest och oro över framtiden.
Jag och Danne ska nämligen få ett litet barn om cirka tre månader. Så att bo tillsammans med min bror var inget alternativ längre. För att vi ska kunna gå in i vår föräldraroll och kunna hålla sams och må bra behöver vi få bygga upp vår egen vardag. En vardag som en liten familj. Jag är bara så förbaskat glad! Tänk att bara få skilja på rummet där man sover och där man sitter och äter, puh så skönt.. Nu återstår endast en liten upputsning, lägenheten är inte renoverad på evigheter.

RSS 2.0