kvällen

Jag har varit på Förädrargruppen och det kändes i stort sett bra. Förutom i början då de delade på oss och papporna. Då märktes på en gång åldersskillnaden mellan oss kvinnor. Att äldre ska ha så svårt att släppa in mig som ung. Vad är egentligen problemet? Är de rädda för att säga fel saker eller har de helt enkelt en massa fördomar som säger att jag inte är intressant för att jag är omyndig och oerfaren.
Men för i helvete kan ni inte ge er, det sårar mig att ni totalignorerar mig bara för att jag inte är i samma ålder! Jag vill bara ställa mig upp och skrika att jag fan är mer mogen än de flesta av er att få barn. Jag märker ju hur osäkra ni är. Och för att ni har jobberfarenheter, utbildning, långa förhållanden och stabila ekonomier. Allt som inte jag har. Så betyder inte det att ni är mammor ännu.
Jag har gått in för det här fullt ut och är så lycklig. Dessutom har jag den finaste mannen av er alla. Han är jag så stolt över att jag bara sitter och ler när jag ser hur kärleksfull han är jämfört med era män. Även om han är nära att svimma när barnmorskan visar upp den långa nålen som epiduralen ges med. Min är bäst.
*
När vi kom hem gjorde vi iordning sen middag, lövbiff med potatis och sallad. Vi åt och sen tog vi oss en kvällspromenad. Och gissa om vi inte träffar på Dannes syster Angela och hennes trolovade Annis på en lekpark. De enda vi känner som bor här i Sundbyberg och vi råkar vara sugna på att promenera vid samma ställe, samma tid. Vi pratade och sällskapade en bit på vägen hem.

föräldrargrupp

Idag ska vi på Föräldrarutbildning. Min barnmorska ringde precis för att påminna mig, jag glömde tiden jag hade hos henne förra veckan. Oj vad spännande det ska bli. Jag har ju träffat en del blivande mammor vid det här laget. Men Danne har varken träffat några mammor eller pappor, så det ska bli intressant om han klickar med någon. De lär ju ändå vara i hans ålder. Och jag undrar vad vi får lära oss?
.

ska jag klippa lugg?

När jag ser den här bilden saknar jag min lugg!

hus

Jag skulle vilja bo i hus nu när jag ska få barn. Igår var jag i Glömsta och tittade på huset som byggs där. Dem har kommit så långt och det blir så underbart fint. Jag blir så stolt över Danne som har så bra ideer kring allting. Och han tänker på allt, det är smarta detaljer överallt. Han har verkligen känslan för det där med hus, allt han väljer till huset är bara så perfekt alltifrån kakel till vitvaror. Jag önskar att jag själv fick bo där med honom och vår barn. Tyvärr går det inte utan jag måste vänta till att vi har mer pengar innan vi kan få ett sånt hus själva. Jag hoppas att det blir snart han får sålt detta hus så att han kan börja på nästa, och sen sälja det också så att det blir dags för vårt hus! Och jag vill bo där i Glömsta, det är så vackert där!

vecka 34 (33+1)

.
Vecka 34


Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

mors dag

Idag hade jag planer på att ta en lunch med Emma men hon hade tydligen tagit fel på dagen och trott att det var imorgon vi skulle ses. Istället följde jag med Danne till Glömsta och vi åt lunch på världens bästa Thaiställe. Sen köpte vi glass och lade oss på en filt i solen och myste i flera timmar. Det var så skönt att bara få vara med honom i solen, mitt på dagen. Det blir inte särskilt ofta som han kan vara ledig. Vi har varit och handlat och köpt 15 paket våtservetter på billiga Pulsen för endast 10 kr styck. Originalpris är nog uppöver 40 kr styck, lyckat!
.
.
Han ville köpa en blomma till mig som morsdags present. Men jag hittade ingen jag ville ha. Vi få se om han kommer ihåg att jag ska å något annat istället. Ett bra humör resten av kvällen i vart fall.

goder natten

Gud vad trött man är på tjatet om Eurovision song contest vid det här laget. I vår familj tittar vi inte ofta på programmet. Ikväll var varken jag eller mannen intresserade. Han tittade istället på en film medans jag satt bredvid i soffan och spelade sims. Så mycket roligare. När hans film slutade bytte han över till tävlingen och vi såg när alla länder delade ut sina poäng. Men vad var det för en som vann egentligen? Den låt som vinner ska väl vara både bra och ha lätt att fasta i skallen på folk. Jag tyckte att den lät tråkig och aldrig skulle den texten präntas in i huvudet på mig.
*
Nä nu ska jag försöka få med mig Danne i säng och hoppas på lite mys och prat innan vi somnar tätt ihop. Det är bara det att han så lätt fastnar i alla dessa naturprogram som går vid den här tiden. Jag önskar jag kunde spärra kanalen National Geografic wild. För det är hans absoluta favorit. Just nu är det hajar som lockar.
Men sov gott allesammen!

köpt första blöjorna

Jag har fått min första erfarenhet av Sex and the city nu och är förvånad över hur väl det gick hem. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att se första filmen och kanske tom. ge serien en chans. Lite väl lång var dock filmen hela 2,5 timmar men jag hade inte tråkigt direkt. Får se om någon vänlig själ kanske vill låna ut någon box till mig nu när jag blir tyngre och skröpligare och inte vill ta mig ur sängen om dagarna.
Efter bion mötte jag upp Danne och vi åkte och handlade på den nyöppnade Vi-butiken här i Sundbyberg. Vi köpte jordgubbar och Siaglass som vi alldeles strax ska mumsa. Dessutom fick vi med oss första paketet blöjor till lillen. Om man handlade för mer än 150kr så fick man nämligen köpa blöjor extra billigt! Ett 90 pack Libero Baby soft blev det. De som jag använde när jag var bebis :).

bio

Jag har precis duschat och ätit ett par syltmackor. Vi hade inget pålägg hemma.
Nu ska jag börja gå mot tunnelbanan för jag ska nämligen in till hötorget och möta upp med Fredrica och Susanna för lunch. Och jag hoppas innerligen på att vi hittar något smarrigt att äta, jag kan ju tyvärr iinte city så bra och om jag gissar rätt så gör inte dem heller det. Men hötorgshallen borde väl ha något?
.
Efter lunchen ska vi på bio och se Sex and the city II. Jag har varken sett första filmen eller ett enda helt avsnitt av serien. Jag har liksom aldrig tagit mig tid att ge det en chans, men nu kommer det. Och vem vet jag kanske gillart! Bara jag hänger med i handlingen förstås. 
.

läs inte om du är på glatt humör

Besviken på så mycket just nu. Besviken på killen, besviken på bästa vännerna, besviken på familjen, besviken på vardagen.
Varför lova saker som man sen inte kan hålla? Varför låta folk bygga upp ett förtroende för en när man nästa dag inte kommer att finnas där.
Jag vet att jag svikit en del människor, speciellt under senaste tiden. Mycket på grund av att jag själv inte orkar med. Det är svårt att vara gravid och ångestfylld. Det är så mycket extra känsliga hormoner som hoppar och far. Vissa gravida kvinnor får humörsvängningar andra blir känslorubbade. Jag känner mig nere.
Jag har varit stabil ett långt tag men nu känner jag hur allt bara går åt skogen. Jag känner inte att jag kan lita på någon längre. Jag kommer ingen vart i livet. Jag går bara för mig själv om dagarna och väntar. Väntar på att denna nya människa ska komma till mig. Jag har förhoppningar på att livet ska bli mindre ensamt när jag blir förälder. Att jag ska bli lycklig av att ha någon som är mitt eget kött och blod att älska och värna om.
Ibland undrar jag varför jag skaffar detta barn, är det bara för att jag är så egocentrisk och vill ha någon som älskar mig över allt annat. Någon som är beroende av mig och ingen annan. Någon som inte överger mig så lätt som vem som helst annars kan göra. Jag vet inte varför jag bestämde mig för att bli mamma nu. Det ända jag vet är att jag aldrig kommer till att svika mitt barn så som så många vuxna svikit mig.
.

uppdatera snälla

Jag blir lite smått galen när favoritbloggarna inte uppdateras på flera dagar. En blogg tex har jag följt säkert i ett och ett halft år nu. Hon brukar ta mej fan uppdatera flera gånger dagligen. Men nu, nej då ska hon evisas med att bara uppdatera något sånär en gång i veckan. Usch säger jag, för jag har tråkigt!
*
Jag sitter och väntar på min "mat" som är i ugnen, ska väl ta ut det om cirka två minuter. Så ska jag äta lite till dagens avsnitt av Unga mödrar som jag såklart missade på TV idag. Jag har bara hunnit se avsnitten när de sänds på riktigt en enda dag! Tur att de läggs ut på nätet på en gång. Gott gott

hungrig

Nu ska jag ta och äta en massa god tacos från igår. Ibland är det tur att man får laga mat till sig själv, då räcker det oftast till dagen därpå. Och man slipper laga nytt.
*
Vaknade förresten med himla foglossning så det blir att sitta framför TVn då.

sova

Nu är vi superduper trötta och går och lägger oss igen efter en timme framför datorn + några morgonmackor.
Sov sött!

vaknat för tidigt

Min älskling åkte iväg för en timme sen, hans vän Ida ringde och kunde inte andas, (hon genomgick en operation igår). Så han ställde i vanlig ordning upp med att köra in henne till akuten på St Göran. Gentlemannen som han är. Själv kunde jag inte somna om eftersom mina tankar direkt hamnade på när jag var med om en olycka och fick åka till just det sjukhuset. Det var inte så superfarligt i sig utan jag har en del läskiga minnen att bearbeta runt själva händelsen som hänger sig kvar.

the biggest day ever, almost

Idag är dagen då jag haft näst flest unika besökare sen jag började med denna blogg.
Det har ökat en hel del sen jag publicerade länken till bloggen på Facebook.
Innan hade jag väl mest bara läsare som inte kände mig utan slumpmässigt hittat hit av någon anledning.
Men glad blir jag i vart fall!

wonderful

Denna låt får mig att känna mig superdeppig! Varför? Tror det är för att den påminner mig om hur allt är annorlunda nu mot vad det var före graviditeten. Det är ju trots allt den sexigaste låten som gjorts. Och videon, gaah. Ni kanske förstår vad det är som är så annorlunda...

tacos

Hur ensam tror ni inte man känner sig när man får äta middag med sig själv varje dag...
Ursäkta de dåliga bilderna jag tar, inte lätt med mobilkameran i halvmörkt rum.

lösenordsskyddat inlägg

För att läsa inlägget klicka här!

oh my god

Fick precis ett samtal från Nadia, en tjej från klassen i Brännkyrka gymnasium. Hon var den som jag umgicks med allra mest. Hon berättade att hon för cirka 2 veckor sen fick veta att hon är gravid! Herrejösses är väl det ända jag kan säga. Jag trodde ju förstås att hon skojade först, men så verkar det inte vara. Jag får se till att träffa henne snart så jag kan få veta mer om graviditeten och hennes liv.
Jag och Nadia i skolan

allt om graviditeten

Min graviditet - BF Fre 16 jul 2010

Din graviditet startade Lör 10 okt 2009.

Din menscykel är ca 28 dagar.

Du blev gravid ungefär Lör 24 okt 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 230 av 280. (82,1%).

Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 5 fulla dagar (v32+5).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 16 jul 2010
Du har 50 dagar kvar till beräknad förlossning.

...

Hur kan jag gå och lägga mig om kvällarna utan att ha säkrade planer för kommande dag. Vaknade just upp med vetskapen om att jag har noll roligt att pyssla med idag. år väl bli att röja och städa här inne i lägenheten. Det som var helt ok väder idag :(

den coola unga mamman

Jag har varit på härlig vattengympa ikväll och har kommit hem nu sluuut i kroppen. Under träningen så fick jag så mycket sammandragningar så jag kunde inte kämpa på så hårt som annars. Men det var ingen fara med det. Kul är det iaf att man får prata med lite roliga mammor. Dock har jag inte lärt känna någon så mycket att jag kommer att ha framtida kontakt. Alla är ju ungefär nästan dubbelt så gamla som mig. Idag fick jag dock höra att jag ska bli en sån dära cool ung mamma minsann. Och det ska jag vara glad över.
*
Nu sitter jag i soffan och väntar på att min mat ska bli varm. Bobo sparkar hårt som vanligt och jag känner att h*n kommer att ärva mina smala fötter. För spetsigt känns det.

danns

Jag är så glad över att ha fått äran att dela mitt liv med dig!
Jag minns dagen då vi träffades för första gången. Du var så fin och omhändertagande. En riktig gentleman. En sådan uppassning hade jag aldrig tidigare fått erfara. Vi tillbringade natten tillsammans, du kysste mig så ömt och och jag somnade tätt intill dig trots att jag aldrig träffat dig förr. På morgonen, som var en måndag, så såg du till att jag vaknade i tid för att hinna till skolan. Du bjöd mig på frukost och skjutsade mig till bussen. Innan jag lämnade bilen pussade jag dig på munnen och kände hur hjärtat hoppade på ett sätt som jag aldrig känt förr. Innan jag hunnit till skolan så kom första smset ifrån dig. Jag blev glad när jag läste att du hade, precis som jag, haft en underbar natt. Att du redan saknade mig lite och att du ville träffa mig igen. Du bjöd in mig till din lägenhet på söder redan samma kväll. Men jag fegade ur. Jag sa att jag inte kunde komma. Egentligen ville jag inget annat än att spendera varje kommande minut tillsammans med dig, men samtidigt visste jag inte om det var rätt. Är det troligt att denna man kunde vara så mjuk och underbar. Och hans ålder(!), förstod han inte hur otroligt det var att vi trivdes så bra i varandras sällskap trots åldersskillnaden. Kände du dig inte besvärad. Hur som helst hade jag faktiskt ljugit om min ålder. Jag hade ljugit upp min ålder hela 3 år. Skulle du fortfarande vilja träffa mig när du fick veta att jag bara var sexton år? Jag visste inte vad jag skulle göra så jag skickade iväg ett kort sms och frågade om du visste hur gammal jag faktiskt var. Du svarar att du gärna skulle vilja ringa mig, fick du det? Efter några sms fram och tillbaka vågade jag tillslut besvara ditt samtal. Vi pratade en lång stund och du fick mig att inse att något så fint som börjat gro mellan oss inte var värt att kasta bort bara för att normerna säger att du var för gammal för mig. Kvällen efter tog jag pendeln till dig och du skulle hämta mig vid stationen. Jag kommer ihåg vad nervös jag var när jag stod i rulltrappan på väg upp. Men när jag väl såg dig blev jag bara glad och lättad. Det var som om jag träffat någon som jag känt hela livet. Du tog med mig hem och vi pratade, kysstes och så sov vi så skönt ihop. Vi fortsatte att träffas och oftast kunde vi bara ligga i din säng dagarna i ända och bara vara som förtrollade. Vi lämnade inte lägenheten speciellt mycket utan föredrog att hålla oss för oss själva i lägenheten där vi kunde berätta hur mycket vi älskade varandra.
.
.

Tänk att idag nästan 1 år och 4 månader senare sitter vi här tillsammans med en lägenhet i centrala Sundbyberg. Vi har bil, hus, fina grejer och inte minst väntar vi på det stora beviset på att vi hör ihop. Jag har ditt barn i magen! Ett barn som ligger där inne och myser och ska ge oss nya roller i livet. Vi ska bli föräldrar. Vi ska få en bebis tillsammans. Tänk att det kunde vi inte ana kvällen då vi träffades för första gången förra vintern. Vi har genomlidit så mycket tillsammans som har sammansvetsat oss. Det spelar inte någon roll hur mycket vi bråkar eller hur elaka saker vi säger till varandra. För jävliga vet vi båda hur man är. Vi lyckas alltid hitta tillbaka till varandra tillslut. Och så ska det fortsätta vara. Vi ska ta oss igenom varje motgång vi ställs inför och stå starka tillsammans på slutet. Precis som vi har gjort hittills.

tomma inlägg

Jag har inte så mycket att skriva om känns det som. Det blir att jag bara loggar in och snabbt skriver ner vad jag gjort under dagen, eller sen jag senast skrev. Det är inte kul att läsa en blogg som blir som något slags kalendarium. När jag läser en bogg vill jag kunna läsa intressanta inlägg innehållande personliga och genomtänkta ord. För hur personligt är egentligen detta:
Hej!, idag har jag städat, diskat, rakat benen, sorterat mina strumpor och tittat på Äntligen hemma.
Nu är klockan mycket, jag ska sova.
Godnatt
Ungefär så känns det som jag skriver mina inlägg just nu, men jag måste skärpa mig. Om jag inte har något vettigt att berätta så kan jag faktiskt vänta några timmar med att skriva ett blogginlägg. Eller vad säger ni?

Sängen är monterad och bäddad

Bilder kommer när det är helt klart i sovrummet, skötbord finnes och sänghimmel är uppsatt..

Spjälsäng inköpt

Idag har jag träffat Jenna och dottern Evelina, två söta tjejer som väntar på en lillebror. Vi tog en fika i Huddinge centrum och när Evelina blev allt för rastlös skildes vi åt pga det pissiga vädret. Regnade gjorde det så Jenna och jag ringde båda till våra män och bad snällt om att få bli hämtade. Jag följde med Danne till Glömsta där jag lade mig sköna sängen på kontoret för att sova! Sover som vanligt dåligt på nätterna nu och det blir extra besvärligt att trängas bredvid Danne som gärna lägger sig på mig när han fryser.
*
Till middag blev det lyx thaiwok tillsammans med Dannes kompis Hjulström. Och nu är jag hemma och ska strax börja skruva ihop spjälsängen vi fick med oss hem idag. Jippie..

denna tisdag

Jag är glad över att jag hittade en gammal tröja som förr använts flitigt och insåg att den som tidigare var baggy nu faktiskt gick på min stora kropp. Och sitter snyggt dessutom!
*
Idag ska jag till Huddinge för att träffa Jenna och hennes dotter Evelina. Vet inte vad vi ska hitta på, vädret är ju inte det roligaset idag. Hoppas bara regnet håller sig undan. Det ska bli riktigt trevligt iaf.
*
Och ikväll kommer förhoppningsvis Danne hem med en spjälsäng. Vi har hittat en annons på blocket och tjingat den, fast man vet ju aldrig. Jag har iaf allt inköpt för att kunna bädda den. Det ska bli roligt!

köpt lite grejs till Bobo

Hemma!
Efter en dag fylld med tvätt, kompis, Ikea och Glömsta. Fy fan i helvete vad jag har fått höra en hel del bra idag. På vägen hem i bilen satte Maria, Dannes kusin, ord på mina tankar. Som jag fått varamed om mycket på sistone. Jag har fått kämpa för att hålla masken kan jag säga.
*
Från Ikea fick jag med mig en del nödvändigt. En nattlampa att ha vid skötbordet, tillbehör för spjälsängen, tvättlappar, glas, kökshanddukar och två blommor. Skönt att bocka av en del på listan.

Inköpslista till lillens ankomst:                                                 

 

☑ Spjälsäng + madrass

☑ Vagga

❐ Liten madrass

☑ Lakan x2

☑ Kudde x2

☑ Gallerfilt

❐ Filt mjuk

❐ Babyskydd

☑ Vagn

❐ Inlägg för nyfödd

☑ Regnskydd till vagn

☑ Myggnät till vagn

☑ Hjulskydd

☑ Skötväska

❐ Skötbordsunderlag

❐ Skötbord

☑ Sovpåse

☑ Plastad frotte

☑ Spjälsängsskydd

☑ Amningskudde

❐ Bärsjal

 

☑ Bodies x7

☑ Långbyxor x3

❐ Koftor

☑ Mössor x4

☑ Pyjamaser x4

☑ Strumpor

☑ Haklappar x4

 

❐ Bindor stora

☑  Amningsinlägg

☑ Amningsnappar

1  Amningsbh x2

❐ Bröstpump

❐ Bröstvårtssalva

❐ Mjukiskläder till mig

 

❐ Blöjor

☑ Våtservetter

❐ Babyolja

❐ Termometer

❐ Fet salva till rumpa

❐ Badbalja

☑ Tvättlappar
❐ Nappflaskor
☑ Nappar

Uppdaterad med en del tillägg

Idag är jag uppe med tuppen

Jag ska precis sätta mig ner och äta lite yougurt och musli. Jag har varit nere och fyllt första maskinerna så nu har jag snart rena kläder. Efter 13 ska jag träffa en Solna-tjej som är gravid. Hon har gått något längre än mig, men mer än så vet jag inte. Det var denna gången hon som skrev till mig på Familjeliv.se. Hoppas att hon är gullig.

film och kaka

Äntligen hemma efter en sen kväll hos bror. Vi köpte hamburgare, kladdkaka och godis och smaskade till filmen Bröllopsfotografen. Filmen var bättre än jag trott och kladdkakan bara måste jag rekommendera!
*
Nu ska jag hoppa i säng och förhoppningsvis hinna sova något inatt trots alla smärtor det innebär. Imorgon ska jag upp till nio hade jag tänkt för att hinna med att tvätta lite innan jag ska iväg till Solna och träffa en blivande ung mamma. God natt
.

Kvällen med broren

Jag ska åka till Örnsberg och storebror. Vi ska äta middag och eventuellt hyra en film.
.

v 33 (32+1)

Nu har jag gått in i vecka 33 (32+1)
Här var det naket..


Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa. 

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.
Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.
Källa: Livsmedelsverket

föräldrapenning

Är det någon som vet hur man gör för att planera sin föräldraledighet om man inte är 18 år fyllda ännu.
Och dessutom varken för tillfället pluggar eller står inskriven som arbetssökande?
Måste nog anmäla mig till en föräldrapenningskurs!
.

Igår var en härlig dag

Jag spenderade en massa soltimmar tillsammans med vännerna Susanna och Fredrica på Djurgården. Vi åt grillad kyckling och potatissallad och en självklar glass. Sen låg vi bara och slappade och försökte få lite färg på våra kroppar. Jättemysigt!
.
Sen var det dags att möta Dannes kusin Maria för första gång. Jag kom med förslaget att vi skulle grilla ute i Glömsta så så fick det bli. Maria var urgullig och vi hade en superkväll med även Johan. Åt det godaste marinerade kött jag nånsin smakat (tror jag) med klyftpotatis, bearnaisesås och smarriga grillade grönsaker och majskolvar. När myggorna överraskade oss tillslut, tog vi oss in till Johans drömlika soffa med grönsaksstavar, dipp och annat gott och fastnade framför en bra film på TV. Vi åkte hem framåt tolv medan Maria stannade kvar hos Johan en stund efter oss. Vi kan ju bara hoppas på att det hände något mellan dessa gullungar. Vi tycktes ana någon form av connection där.

nu

Nu ska jag ut i solen tillsammans med två gamla godingar. Vi beger oss till Djurgåden för picknick, solande och massa prat! Ha det gött!
Försökte ta kort på mina fräknar ;)

välkommen ut nu

Är det för tidigt att börja packa bb-väskan nu när det är 7 veckor kvar?
Jag kan inte riktigt hålla mig ifrån alla de söta små kläderna. plockar upp dem hela tiden för att längta lite extra. Jag vill ha ut min bebis nu!

lite av Bobos kläder

Strl 50,56
Set från H&M
.
Blått
Svartvitt
.
Lite färglatt

jag ger upp

på dessa designer!

sötnöt

Jag kan känna precis hur lillen ligger inne i magen. Han liksom tar spjärn och trycker ut rumpa och rygg mot min mages framsida. Vad han gottar sig där inne, den lille busen. Han har blivit så lugn på det senaste, han sover en hel del nu.

gratisBio

Idag har jag beställt hem presentkort från gratisbio!
Och så fort dem kommer så ska jag köpa ett och annat till bebis som kommer.
http://gratisbio.se/?RecruiterID=184191

amningskudde införskaffad


Stryks på listan!



ajaj

Nu är jag vaken men efter allt promenerande de senaste dagarna kommer det bli en dag i det lugna. Jag har smärta i mina stackars fötter som bär på 30 kg extra vikt just nu.

igår och idag

Jag har haft två dagar utan internet och dator. Det har varit så skönt att inte ha öppnat upp datorn över huvud taget. Igår var det super väder och jag mötte upp med Sofia och hennes hund i Solna och vi gick runt i en park och åt sen på Max innan jag gick på andra gången vattengympa. Det var precis lika kul som sist. Denna gång fick vi massage i slutet medan vi flöt runt i poolen.

Bildkälla




Idag kom Sofia hit till Sundbyberg och vi begav oss ner till sjön för lite sol. När vi kom hem gjorde vi lite mat och nu har hon precis gett sig av hemåt.
Nu väntar jag på den finaste killen som är på väg hem. Så ska det pussas och sen är det sova som gäller!

vagnen äntligen beställd

Och snart ringer de på dörren med den! Är så glad.
Även den kan bockas av på listan.

gamla magbilder

Hittade bilder på magen för länge sen, måste ha varit vecka 16-18?
Och då tyckte man att man hade jättemage!

lagar mumsig middag



18/5

Nu har jag varit inne och slappat hela dagen. Nu blir det att ta en dusch, handla på Lidl och fixa iordning en pastasallad.

uppdaterat

Har uppdaterat en del gamla inlägg med bilder+veckobrev. Kolla in, speciellt kategorin Barn och graviditet.

magen v 32 (31+3)


önskelista sovrum

Ännu en solig dag vaknar man upp till. Och denna morgon pryddes fönstret av en fin gardin, så härligt. Denna dag har jag tänkt tillägna min lägenhet. Jag drack 1,5 liter juice igår och var väldigt mycket i solen och har nu en början till migrän. Därför ska jag akta mig lite grann.
.
Jag har precis upptäckt hur mycket fint och bra som säljs på blocket. Har hittat ett skötbord + spjälsäng som jag förälskat mig i. Jag hoppas nu bara på att Danne godkänner och att de inte är sålt redan.
.
I övrigt har jag hittat lite smått och gott jag skulle vilja köpa hem från Ikea:

inköpslista

Väljer att lägga in denna lista igen istället för att uppdatera det gamla inlägget. Det är det ju ändå ingen som läser.

Inköpslista till lillens ankomst:                                                 

 

Inköpslista till Bobos ankomst:

 

Spjälsäng

Madrass till vagga

Lakan x2

Kudde x2

Gallerfilt

Filt mjuk

Babyskydd

Vagn

Inlägg för nyfödd

Regnskydd till vagn

Myggnät till vagn

Hjulskydd

Skötväska

Skötbordsunderlag

Skötbord

Sovpåse

Plastad frotte

Spjälsängsskydd

Amningskudde

Bärsjal/bärsele

 

Bodies x7

Långbyxor x3

Koftor x2

Mössor x4

Pyjamaser x4

Strumpor

Haklappar x4

 

Bindor stora

Amningsinlägg

Amningsnappar

1  Amningsbh x2

Bröstpump

Bröstvårtssalva

Mjukiskläder till mig

 

Blöjor

Våtservetter

Babyolja

Termometer

Fet salva till rumpa

Badbalja

☑ Våtservetter

Tvättlappar

Nappflaskor

Nappar

 

Uppdaterad med en del tillägg

Waxholm, Ikea

Dagen började med ett besök hos psykologen i Täby. Efter det åkte jag till Mörby centrum för inköp av lite bebisgrejer. Där mötte jag även upp Sofia som skulle på arbetsintervju i Waxholm. Jag bestämde mig för att följa med henne. Där åt vi sen lunch och satt i solen i ett par timmar.
Medan jag väntade på att hon skulle göra klart mötet gick jag till coop och köpte vindruvor och senaste numret av Föräldrar&Barn, där jag hittade en annons från Ikea. I annonsen, som föreställde ett barnrum, såg jag världens sötaste gardiner som gav mig inspiration till hur Bobos hörna ska se ut. Jag började planera en liten rutt till Ikea.
.
Vi åkte in till stan där Sofia mötte upp några vänner och jag mötte upp med Asta. Så åkte vi två till Ikea där jag köpte gardiner, sänghimmel och taklampa. Danne hämtade upp mig och vi två åkte hem och skruvade upp gardinstång och satte upp gardinerna och lampan. Allting blev jättefint, det höll Danne också med om. Nu fattas bara att måla om i sovrummet och köpa de sista bebisgrejerna. Så ska jag ta fina kort så alla kan se hur vackert hem vi får. Så länge får ni nöja er med bilderna från Ikeas hemsida.

vecka 32 (31+1)

Idag är det otroligt nog exakt två månader kvar till beräknad förlossning!
Jag är i vecka 32 (31+1) och det innebär mindre än nio vekor som återstår.
.
Bild kommer senare


Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

stackaren kissie

Hamnade att titta på Bella & Tyra Show avsnittet då Kissie var med. Jag kan inte ens kalla det underhållande då jag bara satt och var rädd för att hon skulle råka säga något pinsamt. Jag tyckte så synd om henne, likaså under Förkväll då man såg hur osäker hon var. Jag tror att hon är ännu mer osäker i vuxnas sällskap. Vilket tyder på att hennes föräldrar inte fått henne att känna sig trygg med dem. Nollkommunikation.

nattetid

Jag har suttit och bara skrivit av mig angående det jag skrev om i senaste inlägget. Danne kom hem för en timma sen ca och kom och lade sig i sängen där jag sov. Efter all besvikelse hade jag ingen lust att ligga kvar där sen jag vaknat så jag gick upp efter ett tag och satte mig vid datorn med lite frukt. Jag ska ta och läsa en och annan blogg jag inte haft lust till senaste dagarna. Sen blir det väl att lägga sig i sängen och stirra i taket. Det lär nog dröja innan man somnar inatt.

ensamt och trist

Nu har jag inte varit så duktig på att uppdatera som jag önskar vara. Just nu är det svårt att hålla tårarna tillbaka. Jag kommer hem varje dag till en tom lägenhet och ensamma kvällar utan min kille. Han jobbar långa dagar och är sällan hemma mycket mer än de timmar han sover. Han har inte tid att prata med mig när jag ringer honom och efter jobbet är han för trött. Jag har så mycket som jag känner behöver redas ut och så mycket vi måste planera iom bebisen som kommer. Han åker hemifrån när jag går upp om mornarna och kommer hem när jag är trött och vill sova. Att jag behöver längre sömn än honom gör att han känner sig redo att ge sig iväg innan jag ens vaknar. Jag hatar denna lägenhet som är halvfärdig och halvinredd. Det saknas för mycket för att jag ska kunna känna mig hemma.
.
När han idag hade tagit stor del av dagen + hela kvällen ledig för att umgås med några vänner brast det för mig. Att han kan låta sig vara helt utan jobb och utan att ta emot alla viktiga jobbsamtal (vilket är ett krav hans bästa vän Fredrik har på honom) när han vill vara med killarna men inte med mig tar mig så hårt. Självklart vill jag unna honom att få lite egentid, vi träffas ju varje dag. Men jag kan inte minnas sist han ägnade en heldag åt mig? I höstas kanske.
.
När han ringer och frågar om det är okej om han umgås med han och honom ikväll, eller okej att han går på bio? Vad ska jag säga?
-Nej det är inte OK, du får komma hem nu på en gång och sitta i soffa framför TVn med mig och känna på hur ensam jag känner mig i denna pyttelilla lägenhet.(?)
.
Trots allt hade jag en mysig dag i det soliga vädret med Johanna idag. Vi promenerade på Djurgården och åt mjukglass. Hann även med en runda bland barnkläderna på Lindex, hittade inget att köpa men får fortsätta leta efter bla några små pyjamasar som jag blev tipsad om igår att det skulle vara lättanvändt på liten i början.

Idag har varit en händelserik dag

Jag har nämligen träffat två unga mammor. Lena och Ida + bebis. Vi utgick ifrån centralen och gick till Gamla stan för en dyr lunch. Bebisen ammades och efter en timma cirka gick vi vidare mot Götgatan och From hell, en musikaffär, där vi med två stora magar, en bebis och barnvagn krånglade oss i i butiken för att kissa. Idas svärfar äger butiken så vi var välkomna trots allt tumult som det innebar. Sen traskade vi Folkkungagatan upp till Gryningen, den lilla vackra hälsokostbutik som lockade med amningste och bebismössor. Jag följde inte med in utan stod utanför som vagnsvakt eftersom jag sett affären så många gånger. Det var lite pinsamt med alla människor som gick förbi och sneglade ner i vagnen och där väntade sig att få se en gullig unge. I vagnen fanns dock inte annat än kakpaket och läskeflaskor. Lilla bebisen var med mamma inne i affären i sin trygga bärsjal. Efter det begav vi oss mot bågen-parken där vi satt på gräset och fikade. Även blöjbyte och amning hanns med innan vi befarade några regndroppar. Så vi packade ihop oss snabbt och skyndade in på bion för dagens andra toalettbesök. Efter det slutade vi på en bänk mitt bland alla barn, vagnar och föräldrar i Björns trädgård, där vi diskuterade barnvagnar och vänners svek. Vi hade alla tre fått erfara både en och annan sk vän som så oskyldigt försvunnit tillsammans med graviditeten. Tråkigt men något man måste genomgå någon gång.




Tillslut efter hela 6 timmar tillsammans skildes vi åt och jag begav mig hemåt Sumpan med pinvärk i både, fötter, ben, rygg och bäcken efter allt promenerande. Tur som jag har mötte Sofia söt upp med mig i Sundbyberg och vi köpte med oss en matbit och gick hem. Åt, synade lite TV och så fick jag massage av raringen. Hon ska nämligen bli naprapat och erbjöd sig snällt att massera mina ömma vätskefyllda ben. Vilken räddning det blev.

lunchdejt med mammor

Idag ska jag åka in till stan för att luncha med en nybliven mamma vid namn Ida. Hon har en 2 månaders son, och det ska bli så roligt att få se en sådan nying. Ida kommer troligtvis att ha med sig ytterligare en tjej som hon känner som är gravid. Det ska bli supertrevligt.

away we go



Bloggdesign

Nu har jag tröttnat på den opersonliga designen på bloggen.
Finns det ingen vänlig själ som kan det här och kan hjälpa mig? Jag förstår verkligen ingenting.

bäckenuppluckring

Hela natten har jag haft ont i bäckenet. Foglossningen eller kan det ha varit träningsvärk? Vi gjorde ju en del övningar för att styrka bäckenet igår på gympan.

Aquamama

Idag har jag varit på Aqua mama.
Det var superkul och väldigt tungt! En del av passet var uppbyggt som en förlossning, med värkar då man fick lära sig andning samtidigt som man gjorde styrkeövningar. Sen i "värkpauserna" fick man vila upp sig med lite skönare övningar, och så kom "värkarna" som bara blev värre och värre för var gång. Riktigt häftigt för det blev som en övning på vad som komma skall. Det var som att vara med under en förlossning där man kunde passa på att känna efter hur värkarna var och verkligen passa på att vila och ta vara på tiden emellan dem.

Jag säger tummen upp, rekommenderar för alla gravida!
Sen hade vi avslappning då man med hjälp av flytgrejer bara fick känna sig helt överlämnad åt vattnet.
Fruktstund där vi fick moffa i oss hur mycket god frukt som helst. Både jordgubbar, psysalis, bananer, blodapelsiner och vindruvor. Och det var så fräscht alltihop. Tillslut var det dags för att hoppa ner i vattnet igen och träna andning och tillitsövningar. Totalt 2 timmar och jag kan inte förstå att vi hann så mycket på så kort tid.
Barnmorskan som höll i passet var supergullig och man kännde sig så varm när man pratade med henne. Åh vad jag redan längtar till nästa vecka.
Så här stor var fruktkorgen vi fick dela på!
Nu ska jag tillsammans med träningsvärken och den stora trötta kroppen hoppa ner i bingen för en lång skön natt. Och imorgon ska jag bara ta det lugnt! God natt.

panncakes

Nu blir det att grädda pannkakor, äta dem och för hoppningsvis om Danne kan skjutsa mig så ska det bli aquamama. Jag är taggad för en gångs skull! Har på mig den pyttelilla bikinin som jag köpte för ett antal månader sen. Mina tuttar liksom exploderade i början av graviditeten och har faktiskt stannat där! Skönt..

Jag har svårt att klara allt själv

En sak som jag verkligen kommit till insikt med under denna härliga (ibland besvärliga) graviditet är hur svårt jag har för att prata för mig. Jag tycker att det är riktigt jobbigt att ringa en massa samtal bland annat. Vad det än är som ska göras ber jag för det mesta Danne om att göra det för mig. Det har kunnat vara alltifrån att ringa till skolan och sjukanmäla mig eller ringa barnmorskan när jag har några frågor. Det spelar ingen roll hur väl jag än känner personen på andra sidan linjen, det gör mig fortfarande lika nervös. Jag ve inte hur många gånger jag bönat och bett Danne ringa ett samtal till någon han inte ens "känner" för att jag inte vågar. När han tycker att jag faktiskt borde klara det själv och säger nej slutar det ibland med att jag får en väldig massa ångest och skiter i det. Även om samtalet är livsviktigt.  Jag kan bara inte förmå mig att ringa till barnmorskor, psykologer, socialsekreterare, läkare, sjukvårdupplysningar, lärare. Ja väljer att kalla det för skräck. Och att prata in på telefonsvarare ska vi inte ens tala om. Det kan vi nog kalla en skräck, som jag förhoppningsvis börjar lära mig att hantera. Det kan även vara skitsvårt att prata med folk ansikte mot ansikte ibland. Men det är en helt annan femma. Då är det mest social-möten som spökar.
Gaah
Jag är fullt medveten om att detta är något jag bara måste lära mig, om inte minst för att jag ska bli mamma. Alla samtal gällande mig och Bobo måste göras och det av mig. Vad skulle jag göra om jag går hemma med min bebis som blir dålig och jag måste ringa sjukvårdsupplysningen för exempel. Danne går inte att nås för han sitter på viktiga möten hela dagen med avstängd mobil? Då måste jag våga!

förlossningen


Jag är precis hemkommen från Danderyd och förlossningen. Där har jag suttit i hela 5 timmar ikväll. Jag har haft ont i magen och därför tyckte vi tillslut att det var bäst att åka in. Men blev vi klokare för det! Läkarna kunde inte komma fram till någonting, och jag åkte hem efter diverse undersökningar. Ultraljud både vaginalt och vanligt, Blodprover ur ovansidan av handen, urinprov, en massa tryckande händer och låg även kopplad till maskinen som mäter lillens hjärtljud och mina eventuella värkar. Fick veta att Bobo lagt sig med huvudet neråt. Han börjar bli redo att möta världen. Jag skulle inte bli förvånad om barnmorskorna uppskattat hans ålder och storlek lite fel och han egentligen är äldre än de tror. Men vi får allt se.
Ska tyvärr tillbaka imorgon bitti för mer prover. Så planerna för att möta Jenna imorgon får ställas in! Hoppas jag ä tillräkligt bra för att gå på aquamama. Jag missade första gången förra veckan pga migrän.

Nu ska jag äta min sallad som jag fick med mig hem.

magbilder

Nu åker jag och magen iväg till Täby, Danne följer med han också.


Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan. 

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

magont

Jag hade så ont i magen i går och var livrädd att det skulle vara min blindtarm som spökade igen. Det gör ont fortfarande men känns lite bättre. Tidigare under graviditeten var jag inlagd på Danderyd pga en infektion i buken. De kunde inte se på ultraljud om det var blindtarmen men alla symptomen stämde. Så de lade in mig med dropp och antibiotikakur i tre dagar. De gjorde allt för att undvika operation eftersom det kunde bli en fara för barnet. Antibiotikan hjälpte och jag fick åka hem med en massa medicin, och med medvetandet om att "det kunde komma tillbaka när du slutar med medicinerna".
Det enda som var lite trevligt med den vistelsen var att jag hade möjlighet att se min lille på ultraljud varje dag! Jag gjorde minst 5 stycken.




Idag ska jag till psykologen och det ser jag alltid fram emot. Nej nu måste jag hoppa in duschen och göra mig i ordning. Senare ska jag träffa Asta och det blir väl att vi äter middag ute tillsammans. Sen blir det läkar besök på mvc i kväll klockan 18.40.

måndag

Idag skulle veckan börjat med en träff med Emma, en tjej som väntar en liten son bara en vecka senare än mig. Jag hade tyvärr ont i magen (som vanligt va?) En timme innan jag skulle möta upp henne var jag tvungen att ställa in, magontet blev bara värre och värre. Jag föeslog att vi kunde ta det på onsdag istället. Vi får se om det passar henne. Hon är ju så duktig som lyckas sköta ett jobb trots graviditeten. Dessutom har jag bestämt att jag ska träffa en tjej vid namn Ida som har en sju veckor gammal son på fredag. Det ska bli riktigt spännande. Jag behöver verkligen lära känna lite andra mammor nu när jag själv snart är där!

Uppdaterat inlägg..

om vad jag ska göra denna vecka. Det blir mycket mammadejter. Skojsigt värre!

gratismode

Här har ni ännu en toppesida som ger er gratis presentkort, hur enkelt som helst! 

Gratismode
är 100% gratis!





gratisbio

Jag har varit medlem hos Gratisbio i ett år snart och har samlat totalt ca 1000 poäng! Det blir en del biobiljetter det, eller en del presentkort! Gå med du också! Du får hela 50 poäng att börja med! Och allt är gratis!

Klicka här för att bli medlem du också!

http://gratisbio.se/?RecruiterID=184191

10/5

Precis ätit min frukostgröt och funderar redan på att gå och lägga mig igen!? Jag sov som vanligt lite och är så trött. Jag ska träffa Emma som också är gravid idag. Sen ska jag fan sola! Annars inga planer, men måste iaf få i ordning här hemma. Inte bara röja utan även skapa rutiner för vart alla miljoner saker ska ha sin plats.

vad kan jag skriva om idag?

Jag har verkligen tappat motivtionen till att skriva. Det får inte bli för tråkigt, för enformigt, för tomt, för vanligt...
Jag vill inte bara skriva om vad jag gör på dagarna. Nu går inte ens det för jag har inte gjort ett skit senaste dagarna. Jag har iaf ordnat upp det med lite dejter till veckan som kommer. Vill ju inte ha en vecka av denna igen!

Tisdag: Bup, dejt med Asta ♥
Onsdag: Aquamama, Dejt med Jenna och dottern Evelina
Torsdag: Dejt med Emma, gravid
Fredag: Dejt med Ida, nybliven mamma

jag har en man med nollkoll

Idag har vi haft vår tredje hemmadag. Mysigt att han har sån tid med mig för en gångs skull. Och inte har han tagit sig denna tid, ja han är fortfarande sjuk. Vi har legat i sängen och myst och planerat för allt vi ska göra med Bobo när han kommit. Slutade med att älsklingen låg med huvudet på magen och sjöng för honom, så mysigt att vi somnade alla tre. Sen har jag lagat god lasagne. Eller jag hoppas att den smakar gott, den är i ugnen fortfarande. Jag förstår inte vad vi gör för att våra dagar ska gå så snabbt. Vi går upp på morgonen, myser och sen är klockan redan 8.



Vi ska äta till Wipeout idag. Älsklingen såg en reklam i veckan och sa att detta vill jag se, så satte han upp ett larm för det i mobilen. Det ringde precis för att påminna honom. Sen kommer reklamen igen på tv alldeles nyss och han ropar på mig att jag ska kolla "titta vad roligt hon studsar!". Jag säger att det alltid är så där kul det där programmet. Sen när Wipeout-loggan kommer upp tittar han på mig och säger "Jaa var det det programmet jag hade ställt larm för?". Haha sötnosen min.
.

middag, mys och KitKat förstås

Ikväll gjorde jag en awesome måltid bestående av marinerade kycklingspett med bulgur, sambaloelek-sås, majskolvar och fräsch sallad till. Supergott blev resultatet! Efter maten gick vi ner till videoaffären i huset bakom och hyrde The reader, tog en sväng ner till coop och köpte KitKat och sen hem för mys i skön-soffan. Väl hemma blev Danne sugen på salt, sicken tur att jag sparat en oöppnad chipspåse till bättre tider. Lyckades även hitta lite resterande dippmix och gräddfil sen gårdagens tacomiddag. Bara för honom att röra ihop. Och sen hade vi en helt fantastisk kväll bara vi två (och Bobo såklart, han hälsade med en och annan spark då och då)! Mysigare kan man inte få det med sin perfekta make :D
Angående filmen; den var riktigt sevärd faktiskt!
Handlade om en 15 årig kille och en 26 årig kvinna som inleder en affär tillsammans. En dag försvinner hon mystiskt och han hör aldrig av henne igen. Förrän nästan 20 år senare då han som juridikstuderande sitter med på ett mål där kvinnan är åtalad.
.
Jag ger filmen 4/5. Både romantisk, sorglig och vacker!




Nu blir det sova! God natt

Äta choklad och se på unga mödrar


bobos vilorum

Sen jag blev gravid har jag fått höra saker som "Vad stor du är!" väldigt ofta. Vilket sårar mig djupt.
Om sanningen ska fram så mår jag dåligt över att vara så "stor". Jag har redan gått upp 20 kg hittills under min graviditet, och det är väldans mycket. Men jag försöker att fästa tanken vid att jag går igenom detta för det Bobos skull.
Jag älskar att känna Bobo röra sig där inne!!
.
Ibland blir jag så trött på att vara så gigantisk men min mage är mitt barns hem just nu.


ajabaja

Ännu en av de nätter har kommit då jag bara ligger sömnlös. Ligger och grubblar i mörkret. Ungefär vid den här tiden tillåter jag tillslut mig själv att gå upp och sätta mig framför datorn med hörlurar på och gnaga mig igenom ett par avsnitt av unga mödrar. Åh jag har börjat tröttna på att inte kunna sova hur slut jag än är.
Himla graviditet som bara åsamkar en så massa besvär!
Sömlöshet, ångest, hunger, rastlöshet, smärtor, ständigt sötsug, huvudvärk, illamående osv osv.


.


tacos

Idag gjorde jag det mysigt med tacos till min stackars sjukling. Jag har passat upp på honom och servat honom precis som han alltid gör för mig när jag känner mig risig. Nu ska jag titta på Unga mödrar tills Danne orkar komma upp och mysa med mig i soffan.
Jag håller på att bli galen utan kamera, vill ju så gärna ta kort och visa upp min vardag här i bloggen. Jag vet ju själv hur tråkigt det är att läsa bloggar som bara består av texter. Man vill ju som läsare gärna få sig en bild av personen i fråga. Det är det som skiljer en privat dagbok från en offentlig blogg.
Det ger mig lite dåligt samvete att jag inte kan prestera så bra som jag egentligen vill.

böter och socialen

Dagen började inte så bra, 550kr i böter bara för att man är slarvig och trött när man kommer hem sent på kvällen och ska parkera. Stod tydligen på "förbud-att-parkera-natten-mot-fredag".
Eftersom Danne är dålig ber han mig i morse gå ner och lägga i pengar i automaten och jag möts inte bara utav lapp på rutan. Jag ser även att han står på tok fel och inte ens halva bilen innanför linjen där man får stå. Så jag sätter mig i bilen och flyttar på den, Danne skulle bli galen om han visste. Trots att jag har A-körkort så litar han inte på att jag kan köra hans lilla bil. Men han lär ju troligtvis märka att sätet är framskjutet sen när han sätter sig där.
Igår var vi förresten i Åkersberga och hade ett supergivande möte med socionom. Jippie jag kommer troligtvis redan till nästa månad börja få pengar utbetalda. Hur mycket det blir vet jag inte än men eftersom jag har noll egna inkomster just nu borde det bli toppbelopp. Det ska täcka allt från mat, kläder, hyra försäkring och bredband! Äntligen ska jag få känna mig självständig och slippa leva på Dannes pengar.
Dessutom ska jag få en utbetalning för bebispaket för vagn och bebisgrejer. Det kan ju verkligen behövas eftersom vagnen vi ska ha inte är gratis! Skönt säger jag bara!
.
Vi har bestämt oss nu!
Teutonia SpiritS3
I denna färgen

...

FAN FAN FAN, jag hade suttit en evighet och skrivit ett jättebra och jättelång inlägg men så skulle jag spara och internet-kabeln hade så klart åkt ut!! Allt för jäves och jag  blir så frustrerad att jag får lust att skrika, slå på Danne, kasta datorn i golvet och jag vet inte allt!

Bmm

Nu sjoppar jag ner till min kära barnmorska för undersökning och pratestund!
See ya!
.
.

fort. migrän

Jag brukar ibland hinna glömma bort hur jobbigt dessa migränanfall är mellan gångerna. Hur kan man glömma? Jag har mått dåligt i ett dygn nu och det lär ju inte gå över förrän tidigast i morgon heller. Det finns ju inte en enda medicin som är helt "säker" för gravida. Det gäller bara att vänta ut migränen.

magen i Norge

Jag har suttit och laddat upp alla mobilbilder till datorn. Hittade en massa fint :D

.

Vecka 30

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

 


migrän

Ja jag har drabbats av helvetes migrän men har gjort smarriga chokladbollar för att trösta mig med. Nu ska jag lägga mig och vila upp mig i soffan och kanske se något avsnitt av 16 and pregnant.
Klicka här så kan ni också se det!

KitKat chunKy


sovmorgon

Jag vaknade först halv 12 idag, det var länge sen. Egentligen skulle jag gått på dejt idag men det blev inställt eftersom personen jag skulle träffa 's dotter hade blivit sjuk. Stackars liten!




Igår fick vi äntligen diskmaskinen inkopplad, gud vad vi längtat. Så idag blir det till att fylla den ett antal gånger. Måste även handla en del och försöka röja undan här hemma vilket inte har prioriterats så som det borde på sistone. Sen kanske man kan våga sig på att ta lite bilder på lägenheten, och magen! Folket sitter ju och väntar på bilderna..




Och ikväll så ska jag på Aquamama vattengympa! Det blir intressant..
.

Utkast: Maj 4, 2010

Nu har jag alldeles precis vaknat och ska börja fixa till lite lax och potatis. Danne kommer snart och äter med mig för ovanlighetens skull :) Jippie

picnic

Jag har varit på picnic med fina söta Erika. Vi tog med oss sallad, vindruvor och kakor och satte oss bredvid sjön här i Sumpan. Mysigt var det i solen och vi satt där och njöt i nästan 2 timmar då molnen kom och kylde ner oss. Nu ska jag passa på att vila lite eftersom det inte blev något med det sen igår.
.
Måste fixa en kamera så jag kan ta lite fina pics på vännerna.

god morgon

Jag är vaken och har ätit frukost och fixat mig redo för att åka på möte med läkare i Täby. Det blir att möta upp mamma på väg eftersom hon ska vara med. Ångest!

fattas bara detta

Jag grinar för att hela hallen är vattenskadad. Danne har rivit upp hela jävla golvet och det stinker utav helvete.
Jag kan bara drömma om att ha allt klart till Bobo kommer. I värsta fall blir vi ju vräkta pga Dannes nattliga buller. Jag hatar att han är så optimistiskt inställd till den här lägenheten. Själv kan jag inte fatta varför vi inte tog vilken nyrenoverad trea som helst och sluppit allt jobb. Som dessutom är så oäkert om vi kommer att få bo så länge vi tänkt oss. Tänk alla pengar han lägger ner på att fixa allt kukhelvete! Runkbullefuckingjävlakukhuvudsfan!

har så ont

Magen gör så ont just nu. Jag kan verkligen känna hur lillen stretar där inne och vill få plats! Livmodern spänner så in i norden. Men antar att den måste växa lite till.
Nu ska jag sova en timme innan jag ska laga mat, sticka ner och sola en kortis och sen åka hem till bror och duscha. (Uppd. blev andra planer, bara att packa ihop och åka direkt till bror och duscha och sen ut och äta med Danne)
Hoppas det blir lite bättre.
.

pojkar är vad ni är

Efter att ha sett andra avsnittet av 16 and pregnant blir jag lika upprörd som över det första. Nu är det pojkvännen som jag inte kan förstå mig på.
Jag lider med denna tjej som han inte respekterar under föslossningen, skriker och utnyttjar henne. För att sen när bebis kommit bedra henne med sitt ex! Huah... Jag är bara så glad att jag kommit längre än så och valt en mognare man. En som iaf kommer att stötta mig och finnas där för mig och bebis både under förlossningen och efter. Det är begripligt att en tjej kan tänka att få barn så ung, men det finns mycket få killar som klarar det. De är inte så långt gångna i sitt vuxentänk vid den åldern!
.

måndag

Jag har precis sett första avsnittet av 16 and pregnant säsong 2 och herrejösses vad ledsen jag blir. Hur kan man som mamma känna så stort behov av att vara ute och festa med sina vänner när man har en nyfödd bebis hemma. Det är totalt oförståeligt!

4,5 h sömn

Igår låg jag vaken hela natten och inte förrän vid 7 kröp jag ner bredvid Danne i sovrummet. Jag somnade bums och har ett svagt drömminne av att Danne sa hejdå och åtke iväg till jobbet tidigare. Jag vaknade nyss klarvaken och vrålhungrig så jag har precis fixat mig några smarriga mackor med en massa sallad på. Så sätter jag mig vid tvn och på datorn som ligger på fotpallen har Danne lagt en lapp till mig. Där har han skrivit hur ledsen han är över igår och att han inte vill såra mig. Blablabla.. vill att vi ska bygga framtiden tillsammans. Det lät ungefär som om han hade läst mitt blogginlägg från igår natt. Vilket jag inte tror att han har, han vet knappt om att jag bloggar. Visst är han medveten om när jag skriver mina inlägg. Men just i den stunden låter jag honom aldrig läsa. Jag har bett honom att läsa på egen hand om han skulle vilja veta vad jag skriver. Det har han också gjort nån gång, men jag tror knappast att han kommer ihåg adressen nu längre. Han är så stressad just nu så det är inte mycket han faktiskt kommer ihåg.

känner mig oförstådd

Kan inte sova.. Kvällen slutade inte alls så bra som man kunde hoppats. Danne kom hem och var på bra humör, vi pratade lite och bara var. Så skulle vi gå och lägga oss -då började storgrälen igen. Vad bråket handlade om tänker jag inte ens säga, det skulle låta alltför larvigt.
Jag kände mig i vart fall sårad av något dumt han sa i endast välmenande enligt honom. Han förstod såklart att jag blivit "sur" eftersom jag slutade att svara på hans tilltal. Han blir frustrerad och vet inte vad han ska göra. Tystnaden skrämmer honom. Han fortsätter genom att skrika och säger precis det som jag inte klarar av att höra från honom. Det som han vet har stört mig sen vi blev ihop. Jag blir förbannad och vet inte vad jag ska säga eller göra. Jag tiger istället för att skrika på honom. Jag har aldrig varit en som skriker, jag vet inte vilka ord jag ska använda mig av för att han ska uppfatta vad jag vill säga. Han fortsätter. Jag visar min ilska genom att slå på något för att sen dra mig undan. Han kommer efter. Jag avvisar honom, ber honom lämna mig ifred. Han blir bara mer och mer otålig och börjar ställa frågor gällande min framtida roll som mamma. -Hur ska du kunna ta hand om ett barn? -Vill du lämna mig? -Vill du ha barnet ensam, utan mig? -Vem ska vilja ha dig i framtiden, en ensamstående mamma? Frågor som man varken kan svara bu eller bä på. Han väntar ändå inte på svaret. Jag börjar gråta, gömmer mig under täcket, håller stenhårt i det när han försöker komma in till mig. Han kommer på sig själv med att ha sagt elaka saker och ber om ursäkt. Blir själv ledsen och söker tröst hos mig. Vill vara nära, vill att jag ska förlåta. Men jag är inte nöjd. Han tycker att jag är elak som inte bara kan förlåta. Jag är inte nöjd. Jag vill inte förlåta, jag vet att samma situation kommer att uppstå i morgon och dagen efter det. Tillslut tröttnar jag på att vara en grinunge. Jag tyr mig till honom. Jag vill vara nära. Vi håller om varann tills vi somnar. När vi vaknar igen är allt som vanligt.
.

god natt

Idag har jag bara varit hemma och tagit det cool. Ensamt och tråkigt har det varit så det har blivit en hel inlägg här denna dag! Men det är väl bara positivt?
Nu ska jag dock slå igen datorn för dagen för förhoppningsvis kommer Danne hem strax så att jag kan få mysa lite med honom. Kan verkligen behövas efter bråket i morse. Dock har han sagt sen klockan 20 att han varit på väg att åka hem. Nu är klockan snart 23 och han är fortfarande inte här. Dumma honom, han förstår inte att jag blir orolig när han sagt att han åker nu och inte är hemma efter den kvarten som det borde ta honom.

sola

Nej nu måste jag ta tag i solandet. Eftersom jag ska gå runt och vara överviktig ett par månader till så har jag nytta av lite brunare nyans iaf! Vill ju inte vara totalt avskräckande längre..
Haha jag har så troligt nära till solariet, jag kan se att det är ledigt just nu. Bäst att jag klär på mig och springer ner.
.

jag tävlar


"Jag tävlar hos knoddenojag om en barn goodiebag 
i samarbete med
:
http://mybabys.se
http://gladagrodan.se ,
http://Discshop.se
http://Inneonline.se
http://Babysmart.se ,  
http://Namnnappen.se
http://IOB-BUTIKEN.se ,
http://Hippahem.se ,  
http://Sakfabriken.se
http://GurraJr.se
http://Barntrygghet.se
http://Ungers.se
http://annacill.se

Tävla HÄR du med!"

kommande veckan

Planering för nästa vecka:

✧ Möte med läkare tisdag 9.00 Täby
✧ Blinddejt i Huddinge onsdag
✧ Förlossningsförberedande vattengympa onsdag 18.00
✧ Barnmorskebesök torsdag 14.00
✧ Möte med soc Åkersberga torsdag 17.00
✧ Bup fredag 10.00 Täby

tyst bråk

Jag blev förbannad på Danne eftersom han ständigt gör saker för mig utan lov.
Han tycker att han har all rätt i världen att ringa till dessa personer och prata in på deras telefonsvarare om hur jag mår eller vad jag behöver eller vad de ska göra för mig. Och visst mig spelar det ingen roll, jag bryr mig faktiskt inte för min egen del. Det är honom jag sen får skämmas över när jag ska prata med dessa människor nästa gång. Det är bara de som tycker att jag har en idiot till man som inte visar total orespekt för mig genom att göra som han själv vill.
Så jag bad honom så snällt att lämna lägenhet -vilket han gjorde! Dock något sur över att jag inte kände för att pussa honom.




Jag har byggt upp ett otroligt starkt förtroende till min psykolog tex. Jag kan "outa" mig precis så mycket som jag behöver och vi pratar otroligt mycket om just min och Dannes relation just nu.
Hon vet precis hur jag mår, för det berättar jag för henne.
Jag undanhåller inte de sidor av mig själv som jag skäms över. Jag blottar mig totalt och hon förstår mig.
Men hur skulle jag kunna få Danne att förstå att jag faktiskt hittat en person som jag matchar perfekt med? Han tror att vi sitter där varje vecka och bara diskuterar det förflutna eller alla Dannes brister. Han förstår inte att jag vågat ta steget längre och att jag kan prata om precis alla de problem jag har idag. För jag har nämligen inte behov av att prata om annat en de problem jag har just nu, för det är dessa jag måste få bukt på för att kunna bli en bra mamma.
För det är det viktigaste för mig just nu -att kunna ta hand om mitt barn!

cravings

Jag har blivit galen i pannkakor !
Nu steker jag mig själv en stor sats som jag ska mumsa i mig med jordgubbssylt och kanske lite grädde ;)
Vet inte om man kan kalla det gravidcravings men något jag tyckt mycket om under graviditeten är just pannkakor i alla dess slag!
Nej nu luktar det fan brääänt

Inköpslista

Jag har gjort en liten lista över det viktigaste som måste finnas hemma när Bobo kommer hem. En del har jag redan hunnit köpa och en del återstår. Kommer att uppdateras eftersom.

 

 

Inköpslista till lillens ankomst:                                                 

 

☑ Säng

❐ Madrass

☑ Lakan x2

❐ Kudde x2

/  Filt x2

❐ Babyskydd

❐ Vagn

❐ Regnskydd till vagn

❐ Solskydd till vagn

❐ Skötväska

❐ Skötbordsunderlag

☑ Sovpåse

❐ Plastad frotte

❐ Spjälsängsskydd

 

☑ Bodies x6

☑ Långbyxor x4

☑ Koftor x2

☑ Mössor x2

☑ Pyjamaser x3

☑ Strumpor x5

/  Haklappar x2

 

❐ Bindor stora

/  Amningsinlägg

☑ Amningsnapp

/  Amningsbh

❐ Bröstpump

❐ Bröstvårtssalva

❐ Mjukiskläder

 

❐ Blöjor

❐ Våtservetter

❐ Barnolja

❐ Termometer

❐ Fet salva till rumpa

❐ Badbalja



pannkaka

Jag är alldeles sugen på pannkakor men har ingen mjölk hemma. Dock läste jag på internet att man kunde gör dem med vatten istället. Jag undrar hur det smakar? Kanske kan man hälla i lite grädde i smeten för att kompensera?

RSS 2.0